Trådbuss till Östberga, Johanneshov och Globen

tradbuss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vänsterpartiet Storstockholm presenterar rapporten ”Trådbussar i Stockholms län” med förslag på en trådbusslinje Flemingsberg-Orminge som bl.a. ska ha hållplatser vid Östberga, Johanneshov och Globen. Det är ett förslag som kan förbättra kollektivtrafiken i dessa områden avsevärt.

Trådbusslinjen skulle ta endast två år att anläggas. Den skulle dessutom innebära låga investeringskostnader, klimatvänlig drift och mycket låga bullernivåer:

– Trådbussar skulle hjälpa oss att lösa flera utmaningar i Stockholms län. Vi skulle bättre klara våra klimatmål, förbättra de dåliga tvärförbindelserna, stärka kollektivtrafiken i isolerade områden och skapa förutsättningar för att bygga många nya billiga hyresrätter, 29 000 i hela länet, säger Gunilla Roxby Cromvall trafikpolitiker samt gruppledare för Vänsterpartiet i Stockholms läns landsting. Det är en viktig fråga även för Vänsterpartiet Årsta:

– Vi måste bygga bort bostadbristen i Stockholm. Det vill Vänsterpartiet göra och vi kan bidra till det även i Årsta, Östberga och Johanneshov, utan att vi för den skull ska behöva förstöra viktiga grönområden. Trådbussen gör dessutom att vi kan bygga fler bostäder och att fler kan slippa ta bilen, säger Fredrik Bilén, ordförande för partiföreningen Vänsterpartiet Årsta.

Särskilt viktigt för partiföreningen Vänsterpartiet Årsta har det varit att få till förbättringar för den undermåliga kollektivtrafiken i Östberga. Så säger Kerstin Denckert, Ösbergabo som sitter i styrelsen i partiföreningen:

– Vi har länge kämpat för att få till bättre kollektivtrafik här i Östberga. Den tilltänkta trådbusslinjen skulle bidra starkt till att bryta vår stadsdels geografiska isolering.

För att ta del av hela rapporten kan du klicka HÄR.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *